17 Shkurti

Në ditën e Pavarësisë së Kosovës, 17 Shkurti, vlerat tradicionale i përçojmë më së miri me valle, këngë e hare. Në këtë ditë të veçantë qendrën tonë e kanë shoqëruar aktivitetet e ndryshme si performancat me valle nga ansamble, këngë nga të vegjëlit, ekspozitë nga fëmijët. Në këtë datë të veçantë Abi Çarshia ka shprehur mirënjohje edhe për dijetarët e heronjtë, me anë të së cilëve shteti i Kosovës, u bë i pavarur dhe sovran.